Nyhetsarkiv

22.02.2017
Luftkvalitet engasjerer. Det bør det gjøre. Men det betyr også at det stadig blir flere aktører på «luftkvalitetsmarkedet», og det er ikke alltid like lett å vite hva som er fakta.

Les hele saken
17.02.2017
Godt inneklima bidrar til å gjøre oss sunne, våkne og smarte. Så hvordan sikrer man det?
10.02.2017
Fra begynnelsen av februar og til slutten av mars skal Skedsmo kommune i samarbeid med NILU – Norsk institutt for luftforskning overvåke luftkvaliteten i Lillestrøm sentrum. Målet er å finne ut hva som er de viktigste kildene til svevestøvforurensning i byen.
10.02.2017
Målestasjonen på Zeppelinfjellet. SvalbardMålingene av CO2-konsentrasjoner i atmosfæren fortsetter å stige, og to-gradersmålet ser ut til å gli fra oss. Nylig meldte Verdens Meteorologiorganisasjon (WMO) at CO2-nivåene har passert 400 ppm i årlig globalt gjennomsnitt. Målinger gjort i Norge, både på Svalbard og fastlandet, er enda høyere.
09.02.2017
Lenonor Tarrasón. Portrett.Leonor Tarrasón blir NILUs første markedsdirektør for miljøløsninger, en stilling som skal utvikle og ivareta instituttets markedspotensiale i det grønne skiftet.
Read full story Comments: 0
Filed under: NILU, Nyheter Norsk
03.02.2017
Illustrasjon som viser forurensning over Oslo og omegnNatt til fredag og utover dagen viser luftkvalitet.info røde varsler i Oslo, Bærum, Moss, Sarpsborg og Fredrikstad. Årsaken er såkalt langtransportert luftforurensning, det vil si forurensning som føres hit med vær og vind.
30.01.2017

Person monterer mikrosensorer på målestasjonen i KirkeveienLuftkvalitetssensorer som du og jeg skal kunne bruke er på vei inn i butikkhyllene. Men måler de det de skal, og kan du stole på det de viser? En evaluering av en slik kommersiell luftkvalitetssensor, utført av forskere fra NILU og Technion Israel Institute of Technology, viser at det fortsatt er et stykke igjen.

19.01.2017
Illustrasjon. Utsnitt av grafer brukt i teksten.Målestasjonene i Oslo og omegn måler luftkvaliteten kontinuerlig, 365 dager i året. Hver time hentes det ut data som viser nivåene for den foregående timen. Disse opplysningene legges ut på portalen luftkvalitet.info. Men hvordan så det under dieselforbudet i uke 3?

Les hele saken
11.01.2017
Modell som viser forurensning i OsloområdetNILU inviterer til gratis seminar om mikrosensorer, “low-cost sensors”, MOx og elektrokjemiske celler, alle betegnelser for en ny type måleinstrumenter for luftkvalitet som skal være små og rimelige.

Se programmet her (påmeldingen er dessverre stengt)
21.12.2016
Trafikk, vinterNår kulda setter inn, blir luftkvaliteten i norske byer og tettsteder merkbart dårligere. Vinteren er høysesong for luftforurensning, forklarer NILU-forskere.
 
Les hele saken