Gå til innhold

NILU er miljøsertifisert

Som et av de første miljøinstituttene i Norge har NILU nå fått sin miljøsertifisering etter ISO 14001:2004. – Nå skal vi ikke bare gi råd til andre om å opptre miljøvennlig, men også selv vise at vi er det, sier Paal Berg, viseadministrerende direktør ved NILU.

Paal BergSom et av de første miljøinstituttene i Norge har NILU nå fått sin miljøsertifisering etter ISO 14001:2004. – Nå skal vi ikke bare gi råd til andre om å opptre miljøvennlig, men også selv vise at vi er det, sier Paal Berg, viseadministrerende direktør ved NILU.

– Dette har tatt måneder med forberedelser, toppet med tre hele dagers eksamen, forteller Paal Berg. Han mener NILU vil styrke sin troverdighet ved å vise at vi lever som vi lærer:

Dette gir konsekvenser for alt fra NILUs avfallshåndtering til energibruk og reisevirksomhet. Blant annet vil NILU levere årsstatistikk på CO2-utslipp ved instituttets flyreiser, og det satses på økt bruk av videokonferanser for å redusere reisevirksomheten. Hovedkontoret på Kjeller er også i ferd med å skifte til fjernvarme- og kjøling.

– Men NILUs forskning teller også med, ved at selve vår eksistens er basert på å fremme miljøvennlig og bærekraftig utvikling, sier Paal Berg.