Nyhetsarkiv

05.04.2018 | Nyheter Norsk
CIENS frokostseminar 25. april - Overvåk luftkvaliteten selv
Bil som feier gaterLuftforurensning er fortsatt en utfordring i mange norske byer. NILU er med i det europeiske prosjektet hackAIR, en åpen teknologiplattform for bedre luftkvalitet. Du kan bruke de ulike verktøyene fra prosjektet til å enkelt og rimelig måle svevestøvnivåene (både PM2,5 og PM10) i ditt nærmiljø. I tillegg kan du være med på å dele informasjon om luftforurensningen der du er med andre brukere i hele Europa.

Luftforurensning er fortsatt en utfordring i mange norske byer. NILU er med i det europeiske prosjektet hackAIR, en åpen teknologiplattform for bedre luftkvalitet. Du kan bruke de ulike verktøyene fra prosjektet til å enkelt og rimelig måle svevestøvnivåene (både PM2,5 og PM10) i ditt nærmiljø. I tillegg kan du være med på å dele informasjon om luftforurensningen der du er med andre brukere i hele Europa.

Program:

  • hackAIR-plattformen – hva slags teknologi tilbyr vi, og hva kan du bruke den til? (Presentasjonen blir holdt på engelsk.)
    Dr. Hai-Ying Liu, NILU
  • Vil du bygge din egen målesensor for svevestøvforurensning? Få demonstrasjon og tips.
    Ingeniør Rolf Haugen, NILU
  • Hva viser de første resultatene fra våre billige målesensorer, når vi tester dem i den virkelige verden? (Presentasjonen blir holdt på engelsk.)
    Dr. Hai-Ying Liu, NILU

Vi rekker dessverre ikke å bygge luftmålesensorer i løpet av frokostseminaret, men de som vil prøve får mulighet til å melde seg på en senere workshop i regi av NILU.

Vel møtt!

Påmelding her (av hensyn til frokostservering)
Invitasjon i pdf

Tid: Onsdag 25. april kl. 8.30-10.00 (frokost serveres fra kl. 8.15)
Sted: CIENS Toppsenter, Forskningsparken, møterom FAROS
Adresse: Gaustadalléen 21
Kontaktperson: christine.solbakken@nilu.no

Les også:
Snøen går, svevestøvet kommer
There are no comments for this article yet.